‘Doe wat goed voelt, volg het plezier’.
Dit probeer ik altijd uit te dragen naar de buitenwereld, naar mijn klanten en naar mezelf.
Mijn valkuil is om veel te lang door te gaan met de dingen die ‘moeten’ (van mezelf). Ik heb vaak vrij laat door dat ik met dingen bezig ben waar ik niet blij van word. Dat ik weer te hard aan het werk ben en de leuke, ontspannende momenten oversla.
Ik merk het bijvoorbeeld aan mijn humeur; ik loop dan te mekkeren (dat vind ik zo’n grappig woord) op van alles. Ik voel me moe en wil het liefst onder de dekens kruipen. Maar ik ga door, want ik wil mijn taken afhebben. Pas dan kan ik echt ontspannen, denk ik dan.
Totdat ik het door heb. Nog altijd later dan ik zou willen. Ik neem dan meteen afstand van al mijn taken en ga een dagje alleen maar lummelen of leuke dingen doen. En elke keer lukt het daarna véél beter om mijn taken af te maken.

Omdat ik alles weet over keihard doorbuffelen en hoe het anders kan, met meer plezier en ontspanning, komt dit altijd als thema terug, ook bij mijn klanten. Grappig hoe je mensen aantrekt met dezelfde thema’s.

Soms loopt het even anders dan je gedacht had. In juni besloot ik om een zomerbaan als postbezorger te gaan doen. Niet voor het geld, maar omdat dan veel mensen op vakantie zijn en omdat het me gewoon erg leuk leek. Lekker in de buitenlucht en lekker in beweging, want dat schiet er ook nog dikwijls bij in 😬 Vijf dagen per week een paar uur nuttig bezig zijn én genieten. Althans, dat was wat ik ervan verwachtte.

Poeh, viel dat even tegen! Het werk neemt veel meer tijd in beslag dan ik dacht en het is best intensief om 3-4 uur te lopen met die bundels post, soms heel zwaar.
Mijn conditie is wel beter geworden en mijn spieren worden sterker. En die kipfiletjes onder mijn armen worden strakker 💪 Dat vind ik wel weer heel plezierig 😜
Als ik thuiskom ben ik heel rozig en mijn spieren worden stram. Tja, ik ben ook geen 30 meer. Ik ga wandelen en spelen met de hondjes, ik doe een boodschap, en dan is het al bijna tijd om te koken. Ik kom nauwelijks aan mijn eigen bedrijf toe.
En dat knaagt aan me. En als er iets aan me knaagt dan ontbreekt het plezier….

Dus, ik heb vanmiddag mijn zomerbaan als postbezorger opgezegd. Met een opzegtermijn van een maand ga ik nog zoveel mogelijk proberen ervan te genieten, maar ik kan bijna niet wachten om weer lekker voltijd met mijn eigen praktijk aan de slag te gaan! Mensen helpen via tekeningen brengt me nog het meeste plezier 😃