De hele dag door gaan er allerlei gedachten door ons heen.
Volgens de wetenschap hebben we per dag gemiddeld zestigduizend gedachten.
95% daarvan zijn gedachten die zich steeds herhalen. 75% van de gedachten zijn negatief. En we geloven ze ook allemaal!

Je hersenen zijn de hele tijd bezig om je te beschermen. Om pijn te vermijden en om dromen na te jagen. Dit kost enorm veel energie.
Doordat die gedachten al onze aandacht opeisen, gaan vaak de mooie dingen van het leven aan ons voorbij. We merken ze dan niet op. We zeggen vaak: ‘Wat zei je, ik hoorde je niet, ik was even in gedachten.’

Je kent vast ook die momenten dat je je prettig en ontspannen voelt wanneer je hardloopt, groente snijdt, plantjes water geeft, de was vouwt, een trui breidt of je muur schildert.
Die repeterende bewegingen en het volledig aandacht schenken aan iets, zijn rustgevend voor ons. Je bent dan minder bezet door je gedachten. In deze staat worden topprestaties verricht en ontstaan de beste ideeën.

Het mooiste zou zijn als we onze gedachten met een knop konden uitschakelen, maar dat is nog niet mogelijk.

Kortom:
Om meer energie en ruimte in je hoofd te krijgen en daarmee meer geluk en gezondheid, zullen we vaker dingen moeten doen waar we onszelf helemaal in kunnen verliezen, waar al onze aandacht naartoe gaat, dingen waar we van in een flow raken en ontspannen van worden.

Voor mij is dat o.a. wandelen in het bos, de was vouwen, spelen met de hondjes, de plantjes verzorgen en natuurlijk tekenen.
Tekenen is een fantastisch hulpmiddel om in een heerlijke flow te komen. Vooral als het niets hoeft te worden, maar gewoon lekker kleuren, kliederen en uitproberen.

Tja, ik wilde niet zomaar creatief coach worden. Het tekenen heeft mij zo ontzettend goed geholpen.
En ik vind het geweldig om te zien hoe iemand door te tekenen mooie inzichten krijgt en op hele nieuwe ideeën komt. Dingen waar ze met haar hoofd niet bij kon.

Liefs van Gwendolyn

Wil je ook ervaren wat tekenen met jou doet?
Doe dan deze leuke tekenoefening.