Hallo jij die altijd tig dingen tegelijk doet en veel te weinig ontspant.

 

Wist je dat je echt tijd mag nemen voor de dingen die je leuk vindt, zelfs als dat luieren is?
Ik weet dat daar vaak een knop voor nodig is die je zelf om moet draaien. We eisen vaak zoveel van onszelf, maar goede zelfzorg, ontspanning en plezier zijn minstens zo belangrijk.

 

Ik heb lange tijd alleen maar doorgebuffeld met mijn werkzaamheden, maar hard werken is hard ontspannen hè, anders hou je het niet vol. Het harde werken ging tegen me werken en ik voelde me opgebrand en zwaar en er kwam niets meer uit mijn handen.

 

Als je nu geen tijd neemt om rust te nemen, zorgt je lichaam er vroeg of laat voor dat je wel rust móét nemen!

 

Nu neem ik echt de tijd om de dingen te doen die ik leuk vind. Ik plan pauzes in mijn agenda, maar ik geef ook toe aan spontane momenten, zoals dansen als ik een leuk liedje hoor. Ik denk dan nog steeds soms: ‘Ooh ik moet nog zoveel doen’, maar ik probeer dat van me af te zetten en lekker mee te gaan met de flow van dat moment, want er is altijd nog wel iets te doen. Altijd!

 

Dingen doen die je leuk vindt, ik laad er erg van op. En dan heb ik daarna juist weer veel meer zin, energie en focus om de mentale werkzaamheden te doen of de dingen die wat minder fun zijn.

 

In het begin voelde ik veel weerstand om te ontspannen. Ik had dat opgejaagde gevoel van te weinig tijd hebben. Maar door er aan toe te geven, en echt van het moment proberen te genieten, lukt het steeds beter en nu kan ik me echt ontspannen in het moment. Al is het 10 minuten.
Ik ben veel meer in het hier en nu en ik kan me veel beter verbinden met mezelf en met alles wat ik doe. Niet meer rondrennen als een kip zonder kop, mekkerend op alles en iedereen.

 

Het leven is een stuk leuker als je goed voor jezelf zorgt!

 

Wist je trouwens dat je hersenen het meeste energie verbruiken? Je moet ze dus echt goed opladen door regelmatig even te zakken in je lijf, door plezier te maken en te luieren of ontspannen.

 

Wat geeft jou ontspanning en plezier? Een heleboel mensen weten dat niet eens, omdat ze altijd maar doorgaan met dingen die ‘moeten’. Hoe vast zit je dan. Dat wil je toch niet?

 

Liefs van Gwendolyn